Amit tudnod kell a sminktetoválás oktatásról a Purebeau Akadémián!

Nagyon sokan, akik mostanság tervezték megtanulni a sminktetoválást, részben mert most végeznek a kozmetikus iskolában vagy mert eddig nem volt rá lehetőségük, esetleg kifejezetten azért mentek el kozmetikusnak, hogy később „csak” sminktetoválók legyenek… Teljesen érthető, hogy megtorpantak az úton, hiszen a nyár végén kijött programkövetelmény teljesen átírta a terveiket és nyilván a családi költségvetést is.

Ami biztos, hogy a Magyar Közlöny november 30-i számában már megtalálható a Tartós smink készítés (sminktetoválás) a 960219-es kód alatt az Önálló Vállalkozó Tevékenységi Jegyzékében (továbbiakban ÖVTJ). Korábban ez a tevékenység a 960203 Kozmetika, szépségápolás kód alatt volt listázva, mára azonban külön tevékenységgé nőtte ki magát, azzal, hogy a törvénymódosítási kérelmet jóváhagyták. Mindezt a 16-2022 (XI.3) MK rendelet tartalmazza.

 

Ez tehát azt jelenti, hogy mostantól az kezdhet ilyen tevékenység végzésébe, aki 960219-es kódnak megfelelő végzettséget szerez (lásd fentebb E-számmal rendelkező képző, programkövetelmény alapján tartott képzésén, miután vizsgát is letesz).

Az utóbbi idők történései abban is elbizonytalanították a leendő sminktetoválókat, hogy egyáltalán hova mehetnek most tanulni, kinek, melyik cég vagy oktató képzésére mehetnek, ahol biztosan jó helyen vannak és lehetőleg nem csillagászati áron.

Ki tarthat mostantól sminktetováló szakképesítés megszerzésére irányuló felnőttképzést?

Ahhoz, hogy valaki a programkövetelmény szerinti képzést tartson (legyen szó iskoláról vagy egyéni oktatóról), E-számmal kell rendelkezni.

Az E-szám gyakorlatilag Engedélyt jelent, hogy az illető személy vagy intézmény felnőttképzéseket tarthasson.

Ha valaki megszerezte az E-számot, akkor a weboldalán feltüntetve azt, a programkövetelmény alapján megírt saját (és jóváhagyott) képzési programjával hirdethet és tarthat sminktetováló „alapképzést”. Természetesen a Purebeau Akadémia a Hatóság a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény 2/B. §-a alapján az Ügyfél számára a felnőttképzési tevékenység folytatására vonatkozó engedélyt megkapta.

Azt nem ragoznánk, mert a csapból is ez folyik, hogy mit tartalmaz a programkövetelmény és hogy mik a bemeneti feltételek, inkább csokorba szedjük, hogy nálunk, a Purebeau Akadémián milyen képzések vannak, kik tartják és a legfontosabb: KIZÁROLAG PRIVÁT KÉPZÉSEKET tartunk, azaz egyéni foglalkozások vannak, ahol nem kell alkalmazkodnod senkihez, a Te ritmusodban tanulsz mind elméletet, mind gyakorlatot, csak Rád figyelünk! Valamint nagyon fontos a nagy múltú német anyacég, a professzionális anyagok és a hazai képviselet szakmai maximalizmusa.

Oktatók és szakterületek:

               – Köves Katalin kozmetikus szakoktató, sminktetováló tréner, a Purebeau Magyarországi Képviselet tulajdonosa és vezető trénere (alaptanfolyam, alapozó képzések, vizsgára felkészítés és vezetés)

               – Sípos Tímea és Tóth Irimiás Dalma kozmetikus mesterek és sminktetováló szakoktatók (alaptanfolyam, alapozó képzések, vizsgára felkészítés és vezetés)

               – Karmacsi Mária Mary kozmetikus szakoktató, sminktetováló tréner, aki Köves Katalin tanítványa volt, akiről elmondható, hogy Magyarországon a legújabb trendeket képviseli, a hazai sztárok pillása és sminktetoválója (haladó trend képzések, alaptanfolyam és vizsga utáni ráépülő tanfolyamok)

Picit szedjük össze, hogy kire mi vonatkozik és mi, a Purebeau Akadémia milyen oktatásokkal és képzésekkel várjuk a Kolléganőket, természetesen a fent említett tényeket figyelembe véve.

  • a frissen végzetteket….
  • akiknek megvan a bemeneti feltétele….
  • mi van azokkal, akik még csak 1-1 területet sminktetoválnak….
  • és mi van azokkal, akik tovább akarják fejleszteni a tudásukat, a legújabb trendeknek megfelelően?

1/ A frissen végzett vagy a következő pár hónapban végző kolléganőkre már az új programkövetelmény vonatkozik, abból is az a rész az izgalmas, ami a bemeneti feltételekben a 2 év szakmai gyakorlatra vonatkozik. Ezzel egyébként annyian nem értettek egyet, hogy a Kamarában több egyeztetést és vitát követően vélhetően a közel jövőben módosítani fogják ezt és a 2 év vagy kikerül a programkövetelményből vagy beszámítják az iskolai gyakorlatot. A Purebeau Akadémia szakképesítést adó 250 órás alapképzése ebben az estben is a megszokott német csúcsminőséget garantálja mind az oktatás, mind a felhasznált anyagok terén.  » Kattints ide és nézd meg az alaptanfolyamot! «

Nálunk nincs rejtett költség! A sminktetováló 250 órás szakképesítés díja 1.350.000,- Ft

Mivel a szakképesítés része az otthoni portfólió készítés, ehhez strat csomagot ajánlunk, melynek megvásárlása nem kötelező, viszont ajánlott a kedvező ára miatt.

2/ Sokan voltak, akik a vendégkör igénye miatt csak szemöldököt készítettek eddig. Hiszen a mi szakmánk egy bizalmi szakma, ha valakinek évek óta a kozmetikusa szépen formázta a szemöldökét, nyilván nem szívesen fordul ezzel sem máshoz. Az új PK azonban előírja és ez helyes is, hogy aki sminktetovál, az minden területet tudjon „kezelni”. A Purebeau Akadémia ebben az esetben a szintfelmérést követően egy személyre szabott felzárkóztató képzéssel segíti ebben az érintetteket, szintén vizsgára felkészítéssel.

Az egyéni különbségek miatt, a szintfelmérés után napi díjjal dolgozunk, 180.000 Ft/nap, rejtett költség nélkül!

3/ Haladó, trend technikák: Azoknak a kolléganőknek, akik alapképzéssel már rendelkeznek, de érzik, hogy le vannak maradva a szemöldök, száj vagy épp a füstös szemhéj terület legújabb trendjei terén, ajánljuk ezt a képzést. Felmérjük a tudásszintedet elmondásod és esetleg a hozott portfóliód alapján, bőrlapos munkaprezentációval és egyeztetjük hány modellen hány technikát fogunk készíteni.

Nálunk nincs rejtett költség, ahogy fentebb is írtam! A sminktetováló továbbképző tanfolyamok napi díja 180.000,- Ft/nap

  • Ezek lehetnek a soft powder, hibrid, ombre, gépi és kézi, azaz mikroblading (japán) szálazás  valamint a más után színben és formában korrigálandó szemöldök sminktetoválások korrigálásának módjai.
  • Szempilla sűrítés, vékony tusvonal készítés, vastag tusvonal készítés és füstös szemhéj sminktetoválás valamint a más után színben és formában korrigálandó szemhéj sminktetoválások korrigálásának módjai. Megtanítunk hogyan alkalmazd jól az un stabil szemhéjfogást!
  • -Száj félsatír, száj teljes satírozás, szájfény technika és szájsatír aquvarell technikával sminktetoválás valamint a más után színben és formában korrigálandó száj sminktetoválások korrigálásának módjai.

Fontos információ, hogy aki E szám szerzésében gondolkodik, annak ez remek lehetőség! 2:1! A vizsgakövetelmények között ugyanis ott van a szájsatír, a soft powder és a szempillasűrítés elkészítése is.

Ami még sokakat érinthet és fontos információ: Megkérdeztük Felnőttképzési szakértőnket, dr. Angyalné Varga Krisztinát , azt a választ kaptuk, hogy amíg a **34/2021. (VII. 26.) ITM rendelet-et **nem módosítják, addig visszamenőleg vizsgakötelezettség nem áll fenn. Azaz vizsgára nem lehet kötelezni senkit visszamenőleg.

Forduljatok hozzánk bizalommal, örömmel válaszolunk minden kérdésre!

Köves Katalin
kozmetikus szakoktató, sminktetováló tréner,
a Purebeau Magyarországi Képviselet tulajdonosa és vezető trénere